Op 31 januari 2021 is Silke overleden. 13 jaar en 1 maand. Bij haar 2e dracht in 2015 ontwikkelde ze zwangerschapssuiker. Bij de keizersnede die daar op volgde waren er twee levende pups die helaas niet wilden drinken en dus snel overleden. Vanwege de diabetes moest Silke gesteriliseerd worden. Daarnaast kreeg ze diƫetvoedel en moest 2 x per dag met insuline worden ingespoten. Het is verbazingwekkend dat ze de 13 jaar nog heeft gehaald!

Ongeveer 2 jaar geleden ontdekten we knobbels bij de melkklieren. Dat duidt op kanker. We besloten haar niet te laten opereren. Voor oude honden is de narcose riskant. We hadden niet de indruk dat ze last had van die knobbels.

Ze was natuurlijk wel oud en grijs, maar bij tijd en wijle kon ze toch nog wel een stukje hardlopen. Eind vorige week wilde ze heel veel drinken en spuugde dan het eten wat ze daarvoor had opgegeten weer uit. Vrijdagmiddag zijn we naar de dierenarts gegaan. Het was moeilijk een diagnose te stellen. Ze kreeg wat tegen de misselijkheid. Nochthans wilde ze niet meer eten. Zaterdagavond werd duidelijk dat het niet goed ging. Zondagochtend omstreeks 2.20 uur is ze overleden. Jacqueline was er bij. Jacqueline was er ook bij toen ze op 1 januari 2008 werd geboren. Het is een gemis. Sinds 2008 hebben we altijd 2 of 3 honden gehad. En nu nog alleen maar Ursi. Ook voor Ursi is het een gemis.

Vanmiddag hebben we Silke in de tuin begraven, naast haar moeder Esrah. Het is niet anders. Zo is 's levens gang. Als het een beetje meezit krijgt Ursi in de tweede helft van dit jaar weer pupjes en dan houden we er eentje.