4 april 2022

Op maandag 4 april en dinsdag 5 april zijn de pups geboren. Het werpen vond plaats tussen 11 uur op maandag en 7 uur op dinsdag. Het waren 12 pups. 7 levende en 5 dode. Helaas. Allemaal mooie hondjes, rastypisch, wit met bruine platen.

De blijdschap over de 7 levende wint het van het verdriet over de dode. Woensdag hebben we ze begraven in het graf van Silke. Maar ja, Ursi zou geen 12 pups kunnen voeden. Ze heeft maar 8 werkende tepels. Gelukkig gaat alles goed met moeder en kinderen. We hebben de gelukkige kopers geïnformeerd, en die waren heel blij! Helaas was het ondoenlijk degenen waarvoor we geen pup hebben persoonlijk te informeren. Het spijt ons. Wel een dankwoord voor het in ons gestelde vertrouwen. En succes gewenst met de verdere zoektocht.

 

Half maart

Ursi wordt geweldig dik. Ze loopt langzaam, behalve als ze loslopende kippen in het bos ziet. Dan trekt ze weer geweldig aan de riem. We laten haar niet meer los lopen als er andere honden in de buurt zijn. Vandaag ontvingen we de laatste benodigdheden die we besteld hebben. Het zijn vast wel meer dan 6 pups. Maar ze moeten nog wel geboren worden en bij grote nesten zijn er vaak wel kleintjes bij.

 

Op maandag 7 maart is van Ursi de echo gemaakt. Een mooi nestje van vast wel 6 pups, met het nodige voorbehoud. We weten het aantal pas als ze allemaal geboren zijn.  En de verdeling tussen reuen (rekels op z'n Drènts) en teven is natuurlijk ook nog een verrassing.

 

De Dekking

Op zaterdag 5 februari 2022 is Ursi gedekt door Hector. In 2018 is Ursi ook gedekt door Hector. In 2021 is dat nest beoordeeld op de Fokdag. 2 pups "Uitmuntend" en 2 pups "Zeer Goed". Dat betekent dat de combinatie herhaald mag worden.

Het was "technisch" gesproken een geslaagde dekking met een koppeling van 20 minuten. Maar dat geeft nog geen zekerheid op pups. Na 4 weken kan er een echo worden gemaakt en dan weten we meer.